[Bezmasá jídla] [Grilování] [Hovězí maso] [Králičí maso] [Krůtí maso] [Kuřecí maso] [Mleté maso] [Nápoje] [Ostatní maso] [Polévky] [Pomazánky] [Ryby] [Saláty] [Vánoční cukroví] [Vepřové maso] [Vnitřnosti] [Zákusky,dorty] [Zavařování] [Hlavní stránka ]

KRŮTÍ MASO

Obsah:
Krůta po vimpersku 
Majoránková krůtí stehna

Krůta po vimpersku 

Potraviny:

1kg krůtích prsíček, 1 cibule, máslo, hladká mouka, 5 lžic mletých vlašských ořechů, citrónová šťáva z půlky citronu, 1 žloutek, 8 lžic smetany

Postup:

Maso naporcujeme, osolíme, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle a maso z obou stran orestujeme. Pak podlijeme vodou a zvolna dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou a přidáme máslo, jádra z vlašských ořechů, citrónovou šťávu a smetanu rozmíchanou se žloutkem. Pouze prohřejeme ( !POZOR NEVAŘIT! ). Omáčkou přelijeme porce krůtího masa.

Příloha:

rýže

Krůtí maso

Majoránková krůtí stehna

Potraviny:

2 krůtí stehna, majoránka, sůl, sádlo, špek, zeleninový vývar

Postup:

Krůtí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme majoránkou. Dáme do pekáčku sádlo a položíme na něj ještě plátky špeku. Pečeme přikryté doměkka a podléváme zeleninovým vývarem.

Příloha:

kyselé zelí, knedlík, brambory

Krůtí maso

Zpět na úvodní stránku

 

 

 

* Kurzy * Akcie * Práce * Zájezdy * Zájezdy * Meteobox * Auto *