[Bezmasá jídla] [Grilování] [Hovězí maso] [Králičí maso] [Krůtí maso] [Kuřecí maso] [Mleté maso] [Nápoje] [Ostatní maso] [Polévky] [Pomazánky] [Ryby] [Saláty] [Vánoční cukroví] [Vepřové maso] [Vnitřnosti] [Zákusky,dorty] [Zavařování] [Hlavní stránka ]
Obsah:
Krůta po vimpersku
Majoránková krůtí stehna
Potraviny:
1kg krůtích prsíček, 1 cibule, máslo, hladká mouka, 5 lžic mletých vlašských ořechů, citrónová šťáva z půlky citronu, 1 žloutek, 8 lžic smetany
Postup:
Maso naporcujeme, osolíme, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle a maso z obou stran orestujeme. Pak podlijeme vodou a zvolna dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou a přidáme máslo, jádra z vlašských ořechů, citrónovou šťávu a smetanu rozmíchanou se žloutkem. Pouze prohřejeme ( !POZOR NEVAŘIT! ). Omáčkou přelijeme porce krůtího masa.
Příloha:
rýže
Potraviny:
2 krůtí stehna, majoránka, sůl, sádlo, špek, zeleninový vývar
Postup:
Krůtí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme majoránkou. Dáme do pekáčku sádlo a položíme na něj ještě plátky špeku. Pečeme přikryté doměkka a podléváme zeleninovým vývarem.
Příloha:
kyselé zelí, knedlík, brambory