[Bezmasá jídla] [Grilování] [Hovězí maso] [Králičí maso] [Krůtí maso] [Kuřecí maso] [Mleté maso] [Nápoje] [Ostatní maso] [Polévky] [Pomazánky] [Ryby] [Saláty] [Vánoční cukroví] [Vepřové maso] [Vnitřnosti] [Zákusky,dorty] [Zavařování] [Hlavní stránka ]
Obsah :
Králík s jablky
Králík na smetaně
Potraviny:
1 králík, kolik váží králík-tolik vezmeme jablek, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky curry, 1 lžička oleje, česnek, kečup, polovina menšího celeru
Postup:
Králíka nakrájíme na kostičky, jablka, česnek a celer nastrouháme, přidáme koření a vše podusíme doměkka.
Příloha:
bílé pečivo,rýže
Potraviny:
rozporcovaný králík ( stačí jen určité části ), čerstvá paprika, 2 lžíce sterilovaného zelí, cibule, mrkev, kousek květáku ( můžeme přidat, ale není nutný ), olej, uzený bůček
Postup:
Do pekáče připravíme jednu papriku nakrájenou na proužky, dvě lžíce sterilovaného zelí, cibuli nakrájenou nadrobno, mrkev na nudličky, lze přidat i kousek květáku. Na zeleninu položíme porce králíka a zalijeme olejem. Podléváme vodou. Pokud nemáte rádi suché maso, pečte králíka současně s plátkem uzeného bůčku.
Příloha:
brambory, bramborová kaše, knedlík a zelí